Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖKÇEBEY’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gökçebey’de Öğretmenler Günü kutlamaları, Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş’ın çelenk koymasıyla başladı. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Yapılan törene; Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Gökçebey İlçe Emniyet Amiri Murat Karakırık, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapcı, CHP İlçe Başkanı Cem Oktay, Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar, MHP İlçe Başkanı Ali Gücük, Gökçebey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Özer, Belediye Meclis Üyesi İsmet Karcı, Belediye Meclis Üyesi Ender Aydemir, Malmüdür Vekili Zarife Kadakal, İlçe Nüfus Müdürü Şaban Aygün, Sivil toplum Örgütleri, Muhtarlar, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

*

*

*

*

“ÖZTÜRK ÖĞRETMENLERE YEMEK VERDİ”

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler günü anısına ilçede eğitim camiasında görev yapan öğretmenelere Belediye Aile Çay Bahçesinin düğün salonunda yemek ikram etti.

*

*

Başkan Öztürk’ün öğretmenlere verdiği yemeğe; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Gökçebey İlçe Emniyet Amiri Murat Karakırık, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapcı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Nuray Yiğit, İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, Belediye Meclis Üyesi İsmet Karcı ve çok sayıda öğretmenler katıldı.

SOYDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ANISINA RESİM SERGİSİ AÇTI.

Ebru, minyatür, resim ve doğal tasarım ürünleri sanatçısı Uğur Soydan, 24 Kasım Öğretmenler günü anısına Gökçebey Gençlik merkezinde resim sergisi açtı.

*

Açılışta; İlçe Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

*

*

*

Sanatçı Uğur Soydan,”doğal tasarım ürünlerinin hiç birinde kimyasal katkı maddesinin bulunmuyor. Serginin 4 ayrı bölümden oluştuğunu bunların bitki ve bitki tohumları, doğaya atılan atıl maddelerin işlenerek sanata dönüştürülmesi, ebru, minyatür, yağlı boya çalışmaları ile ayna çalışmaları olduğunu belirtti. Serginin hafta sonuna kadar açık olacaktır. Herkes davetlidir. Bu serginin açılmasında bize her türlü desteği veren Sayın Kaymakamız Bünyemin Bilgin ve Belediye Başkanı Vedat Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Ve ayrıca 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama etkinlikleri Çok Programlı Lisesinin konferans salonunda devam etti.

AYTAŞ, ANNE BABANIN HAKKI, DİĞERİDE ÖĞRETMENİN HAKKIDIR

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerde günün anlamını içeren konuşmayı Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş bir konuşma yaptı.

Aytaş konuşmasında;” Millet Mektepleri’nin açılışı ve ATATÜRK’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri öğretmenler günü kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

Bu günümüzde hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Her mesleğin, her sanatın bir görkemli bir erdemi vardır. Bu görkem ve erdemliliğe öğretmenle ulaşılır. Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya toprağa… Nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de can verir bir topluma.

Bu gerçeklerden dolayı, büyük ATATÜRK;

ÖĞRETMENLER, YENİ NESİL SİZLERİN ESERİ OLACAKTIR. ESERİNİZİN DEĞERİ, SİZİN MAHARETİNİZ VE FEDAKÂRLIĞINIZLA ORANTILI OLACAKTIR. SİZİN BAŞARINIZ CUMHURİYETİN BAŞARISI OLACAKTIR!.. HİÇ BİR ZAMAN HATIRINIZDAN ÇIKMASIN Kİ CUMHURİYET, SİZDEN FİKİR HÜR, VİCDAN HÜR, İRFANI HÜR NESİLLER İSTER. MİLLETLERİ KURTARANLAR YALNIZ VE ANCAK ÖĞRETMENLERDİR. Derken bu görüş ve düşünceleriyle, sizi hem laik olduğunuz dereceye yükseltmiş, hem de sorumluluğunuzun büyüklüğünü ve önemini belirtmiştir.

Yaşadığınız çağ bir değişim cağı. Öyle bir çağ ki; toplum, teknoloji, bilgi, ihtiyaçlar, sorunlar sürekli değişiyor ve biz öğretmenler zor koşullar altında hem değişimleri takip ediyor, hem de bu değişimleri öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bunun için okuyor, araştırıyor ve kendimizi geliştiriyoruz. Eğitimin hangi basamağında olursak olalım- değişen çağa önce bizlerin ayak uydurması gerektiğini biliyor, bir insanı kurtarmanın, bir toplumu kurtarmak olduğu bilinci ile görevimizi yerine getiriyoruz.

Kalbi sınıfta atan tüm öğretmen arkadaşlarım. Yeri doldurulamaz öğretici eserine kıymet biçilmeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır- ÖĞRETMEN.

Bugünü değil yarını düşünürsek geleceğin sizlerin omuzlarında yükseleceğine inancım tamdır.

Yaşamda iki şeyin hakkı ödenmez. Bunlardan birincisi Anne ve babanın hakkı, diğeri ise öğretmenin hakkıdır.

Öğretmenliğin saygın ve hakkının ödenemeyeceğinin anlaşıldığı nesillere ulaşmamız, dileğiyle; hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor. 24 Kasım öğretmenler günümüzü kutluyor, şahsınıza, ailenize, sevgili öğrencilerime ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Daha sonra şiirler okundu. Ve hasta olan öğretmenlere ev ziyaretleri gerçekleştirilirken aramızdan ayrılan rahmetli öğretmenlerin mezarlarına ziyaret ederek dua okundu.

 

 

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 25.11.2014 00:52:46  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2878)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 792 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,854 | Ip Adresiniz: 18.119.107.161 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.