Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
ÖZTÜRK VE GÖKÇEBEY

Mesleki hayatımın büyük bir bölümünü Gökçebey’e ayırdığımızı bilirsiniz. Her ne kadar köşemizin adı Latif Takipte olsa da bizleri de yakından takip edenler çok…

1999–2014 Mart ayının 30 ‘na kadar Gökçebey’de birlik-beraberlik olmayışı ile birikmiş sorunların neden çözülemediğini yazıyorduk.

Belediyeciliğin ekip işi olduğunu vurguluyorduk. 15 yıldır yazıyoruz-çiziyoruz ama ne yazık ki derdimizi anlatamıyorduk. Bizler yazmaktan bıkmıyorduk, yazdığımız konuların muhatapları ise okumaktan bıkmadılar. Anlayacağınız 1999–2014 yıllarında ilçemizde; Kaymakam- Belediye Başkanı – Siyasi Partilerin İlçe temsilcileri- Sivil Toplum Örgütleri bir araya geldiğini ancak resmi törenler sayesinde görmek mümkündü. Sanki Gökçebey’in üzerine ölü toprağı serpilmiş görünümündeydi.

Yapılan yerel seçim sürecinde GÖKÇEBEY’DE DEĞİŞİM ŞART olduğunu yazdık. Sağ olasın Gökçebey halkı geçte olsa doğru bir karar vererek Vedat ÖZTÜRK başkanlığında ekibine çalışma hakkı tanıdı.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve çalışma ekibi ilçenin birikmiş sorunlarına çözüm bulmak için kolları sıvadı ve işin başına geçmişlerdi.

Öztürk belediye başkanı oldu. Belediye’ye disiplin geldi.

15 yılda bir iki projeden bahsedilmiyordu ancak 30 Mart’tan sonra bugün Öztürk Başkanlığında Belediye birçok yaptığı ve yapacağı hizmet projelerinden bahseder oldu.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamalarda birçok hizmet projeleri anlatıyor.

Başkan Öztürk’ün 30 Mart’tan sonra takip ettiği projeler; Toki konumuz İhale aşamasında, Kanalizasyon ihale aşamasında, Hastane Orman Bakanlığından ve Sağlık Bakanlığından yer tahsisi yapıldı. Doğalgaz İhale kuruluna Akmercana, Domuz Ormanı Mesire alanı Orman Bakanlığı oluruna sunuldu. Ağusto Deresi Genişletme ve yükseltme projesini 2015 yatırım programına aldırdık. Yarın referandum yapılacak. Terminal Alanı Uçburgu dokap mevkiinde 2015 yılı şehirlerarası terminal projesi hazır. Huzur evi 2015 yılı proje kapsamında, Elektrik telleri 2015 yatırım programına alındı. Üniversite 60 dönümlük arazi ayrıldı. 2015 yılında 4 yıllık Üniversite için çalışmalara başlandı. Su şebekesi proje hazırlanıyor, Tek yön çalışması yılbaşından itibaren uygulamaya geçilecek. Çukur köyü Referanduma taşıdık.” Diye devam ediyordu.

Evet, hayaller gerçek oldu. Çukur köyünde yapılan referandum EVET oyu alarak belediye hudutlarına dâhil edilmiş oldu.

Hiçbir belediye başkanın cesaret edemediğini yaptı Başkan Öztürk. Birilerinin yaptığı gibi çukur köyünü alırsam seçimi kaybederim diye düşünmedi.

Durup dururken çukur köy halkı Gökçebey belediyesine geçmek için evet demedi. Aylardır çukur köyünde mahalle mahalle ve ev ev gezerek insanları aydınlatan başkan Öztürk başarılı oldu.

Başkan Öztürk yine birileri gibi KOLTUK sevdalısı değil, günün 24 saatini Gökçebey’e hangi hizmeti yapabilirim diye mücadele veren ve hizmet aşkı ile yanıp tutuşan bir başkanla Gökçebey her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve yaşanabilir modern bir ilçe konumuna geliyor.

Başkan Öztürk bu hizmetleri yaparken İktidar partisinin velinimetlerinden yararlanmasını iyi biliyor. Beşeri ilişkileri çok iyi. En önemlisi belediyeciliği iyi biliyor.

Ak Parti İlçe Başkanı Lokman Aydın ve ilçe teşkilatıyla birlikte İl Genel Meclis Üyeleri Kenan Çetinoğlu ve Rahmi Albuz’da Başkan Öztürk’ü açıktan destekliyorlar.

Ve görünen o ki Gökçebey, güler yüzlü ve çalışkan belediye başkanını buldu.

Bir Gökçebeyli ve gazeteci olarak 15 yıl sonra Gökçebey Belediyesinin birbirinden güzel hizmet çalışmalarını yazarken hem benim yüzüm hem de ilçe halkının yüzünü gülerken görmek insanı ne kadar mutlu ettiğini yaşayanlar bilir. Başkan Öztürk’ü yerel seçimlerde açıktan destek verdiğimi herkes iyi bilir. Gökçebey’e birbirinden güzel hizmetler yaptığı sürece hep yanında olacağım.

Hizmetleri ilmek ilmek dokumuş,

Vatandaşın yüreğine taht kurmuş,

Düşküne el verip yoksulu korumuş,

Yolun açık olsun başkan Vedat Öztürk.

Kimini uyku tutmaz kimi uyurmuş,

Kimi koşar adım kimi dururmuş,

Halkını sevenler başka olurmuş,

Yiğitlik sendedir başkan Vedat Öztürk.

Sağlıcakla kalınız.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 23.11.2014 22:06:55  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2993)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 929 | Toplam Ziyaretçi: 11,939,165 | Ip Adresiniz: 18.224.32.86 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.