Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
DEVREK ESO ESNAF SORUNLARI ARAŞTIRMA RAPORUNU TAMAMLADI

Devrek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Akdemir,” yaklaşık iki aydır yürüttükleri esnafların mevcut durumunu, sorunlarını ve çözüm önerilerini ortaya koyan araştırma raporunu tamamladıklarını” belirterek sözlerine şöyle devam etti.

Başkan Akdemir, “sürekli söylediğimiz sorun ve sıkıntıları anket yöntemiyle somut hale getirmeye çalıştık ve görev süremiz boyunca esnaf sanatkârlarımızın anket yöntemiyle tespit edilen sorunlarının çözümü için yol haritasının belirlemiş olduğunu” söyledi.

İlçe ekonomisinde son yıllarda yaşanan gerilemeden yola çıktıklarını belirtilen Akdemir,” 150 esnaf ve sanatkâr ile yüz yüze üniversite öğrencileri tarafından yürütülen anket çalışmasının sonuçlarını bir kitapçık haline getirdik. Anketten çarpıcı sonuçlar elde ettik.

İlçemiz esnafının ekonomik gelişmelerden umutsuz. Çalışmadan çıkan sonuçlara göre ilçemiz ekonomisinde işsizlik, göç, üretim alanlarının yetersiz olması, birlik ve beraberliğin olmaması öne çıkan sorunlar olarak görülmektedir.

Esnafımızın faaliyeti ile ilgili olarak en çok şikâyetçi olduğu konu ise hayat pahalılığı ve alım gücünün yetersizliğidir. Esnaf ve sanatkârlarımız sorunların çözümü için ise teşvik ve desteklerin artırılması gerektiğini ve yerel esnaftan alış veriş bilincinin artırılarak ulusal zincirlere ilçe ekonomisini teslim etmememiz gerekir.

Bu çalışmadan çıkan sonuca göre bölgemiz ve ilçemiz ekonomisinin gelişmesi için mutlaka teşviklerin artırılması ve bunun için topyekûn mücadeleye girilmesi gerekir.

Ayrıca ilçemiz ve ilimiz için en önemli sorunun göç olduğunu, bunun önlenmesi için gerekli adımların bir an önce atılarak göçün önce durdurulması sonra da geriye çevrilmesi sağlanabilir.

Anket sonuçlarına göre esnafın %80’lik bir kısmının eğitim konusunda talepte bulunduğunu ortaya çıkmıştır. Bu konuda süratle çalışma gerçekleştirdiklerini ve üniversitemiz ile 26-27-28 Kasım 2014 tarihlerinde Devrek Atatürk Kültür Merkezi’nde bir eğitim programı planladık. Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESİKOĞLU’nun yapacağı eğitim programı müşteri ilişkileri yönetimi, etkili ve güzel konuşma ile pazarlama ve satış teknikleri konularını kapsamaktadır. Eğitim programlarına esnaf ve sanatkârlarımızın mutlaka katılması gerekir.

Bizim bu çalışmalarımızı gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek MYO öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESİKOĞLU başta olmak üzere üniversite öğrencilerine, sabırla anket sorularını cevaplayan esnaf ve sanatkarlara ve bu süreçte desteğini esirgemeyen basın mensuplarına teşekkür ederek, çalışmanın esnaf ve sanatkarımıza ve tüm paydaşlara faydalı olmasını diledi.”

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 12.11.2014 02:56:48  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2271)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,956 | Toplam Ziyaretçi: 11,916,234 | Ip Adresiniz: 3.83.32.226 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.