Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
AKIN “ÖN SEÇİM DİYORUM“

22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı’na basın mensuplarına yaptığı açıklamada İl başkanlığına aday olduğunu söyledi. Akın, yaptığı konuşmada önseçimin altını çizerek “Yerel seçim sürecindeki gibi sonradan ortaya atılan, yandan çarklı önseçim değil, baştan, en baştan önseçim.” dedi.

Kendisinin adaylık noktasına getiren gerçeklerin olduğunu söyleyen Akın, İl Başkanlığında temsiliyet sorunun yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu olağanüstü bir kongredir. Nedenlerini, niçinler ini bilemediğimiz bir süreç, 18 il yöneticisi arkadaşımızın istifası ile sonuçlanmış, sonrasında ise parti tüzüğümüze göre Genel Merkezimizce atanan Geçici Kurul ve yaşayacağımız İl Kongresi noktasına gelinmiştir.

Önümüzdeki 2015 Genel Seçimleri nedeni ile çok önem kazanan bir kongre yaşayacağız. CHP’de siyaset yapan herkesin çok hassas olması gereken bir süreç bu. Geçmişten bugüne CHP’de yaşananlar, yaşadıklarımız 16 Kasım Kongresi’nde alacağımız tavrı çok daha önemli kılmaktadır.

Partimizin Zonguldak’ta geçirdiği travmaları, yaşanılan olumsuzlukları atlatabilmemiz için öncelikle ilkesel bir tavırda birleşmek gerekiyordu. Bu düşüncemi bir önceki basın toplantımızda da dile getirmiştim ve sizlerle paylaşmıştım. Bu ilke; önseçim. Partimiz bugün içinde bulunduğu kaos durumundan en iyi bu yöntemle kurtulabilir.

Ama ben altını kaim bir çizgiyle çizerek “Önseçim” diyorum. Yerel seçim sürecindeki gibi sonradan ortaya atılan, yandan çarklı önseçim değil, baştan, en baştan önseçim. Beni adaylık noktasına getiren, arkadaşlarımla da paylaştığım bir gerçek var. Partimizin il başkanlığında temsiliyet sorunu yaşıyoruz ve bir sinerjiye ihtiyacımız var.

Ortaya çıkan bu gerçek sonrasında, arkadaşlarımızın taleplerini aldık, tüm ilçeleri, beldeleri ziyaret ettik. Belediye Başkanlarımız ile görüşmeler yaptık. Hemen hemen herkes, CHP Zonguldak’ta temsiliyet sorununu halletmeli ve 16 Kasım’da ortaya bir vizyon koymalıdır, şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

“EMEĞİN BAŞKENTİ EMEKLİNİN BAŞKENTİ OLMUŞ”

Zonguldak büyük sorunları olan bir kent; Emeğin başkenti emeklinin başkenti olmuş. En, son çıkarılan Torba Kanun Zonguldak’ı sıkıntıya sokmuş. Soma’da, Karaman’da yaşanan acı olaylar dün Zonguldak’ta yaşandı, Allah korusun yarın yine yaşanabilir. 2005 Yılında yaşadığımız bir “Maden Kanunu” süreci var. Hepsini masaya yatıran, çözümler üretebilen bir CHP Zonguldak örgütü oluşturalım.

“PROJELER HAYAL OLMUŞ”

Filyos Projesi’ni hayal olmaktan çıkaran, Çaycuma Havaalanına tarifeli seferleri başlatan, Filyos’a ikinci üniversitesini kurdurabilen bir Zonguldak örgütü. Denizi, limanları, ormanı, madeni, çeliği, turizmi, fındığı, organize sanayi bölgeleri, demiryolları ile bir devlette var olan özellikleri tek başına bünyesinde bulunduran Zonguldak’ı ayağa kaldıran bir Zonguldak örgütü.

Başta İl Belediye Başkanı olmak üzere 12 Belediye Başkanımız ile, örgütleri ile, üyeleri ile el ele, kol kola vermiş, 2015 hedefimiz Zonguldak’ta birinci parti olmak için belirlemiş, ilkesel kararlılığı olan bir Zonguldak örgütü oluşturacağız.

Bu süreçte çok yazıldı, çizildi. Grupların çalışmaları, isimleri, ittifakları, arkadan kurmalar, öne sürülenler. Benim ismim de çok yazıldı. Harun Akın şunu destekler, bunu öne sürecek, diye. Tüm bunları izledik.

Ben buradayım. Sizlerin desteği ile CHP’de çok önemli görevler üstlenmiş kardeşiniz, evladınız, arkadaşınız, ağabeyiniz Harun Akın burada. Kimseyi öne sürmüyorum. Her türlü riski alıyorum. Sizlere mahcup olmadan partimi Zonguldak’ta birinci parti yapmak için

arkadaşlarımla birlikte 16 Kasım CHP Zonguldak İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na aday oluyorum.

Benim arkadan kuranım yok, benim de arkadan kurduğum hiç kimse yok. CHP, bizimle birlikte Zonguldak’tan yönetilecek ve CHP’liler tarafından yönetilecektir. Karşınızda gücünü sadece Zonguldak CHP üyesinden alan, mangal gibi yüreği olan, güçlü, kararlı, samimi, içinde insan sevgisi olan Harun Akın ve arkadaşları var. Allah’ın izniyle yolumuz açık ve aydınlık olsun."

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 12.11.2014 02:31:10  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2396)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,474 | Toplam Ziyaretçi: 11,915,752 | Ip Adresiniz: 3.238.84.213 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.