Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’den 14 Hacı adayı kutsal topraklara gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile Gökçebey’den 14 hacı adayı, düzenlenen törenle kutsal topraklara gitti.

Gökçebey Müftülüğü, hacılar için yeni camii önünde uğurlama programı düzenledi.

Gökçebey’e yapılacak hizmet projeleri takip etmek üzere Ankara’da bulunan Belediye Başkanı Vedat Öztürk Hacı adayları için yazılı açıklama yaptı.

Başkan Öztürk,” Ülkemizi her hac mevsiminde tatlı bir heyecan sarar. Kâbe yolcularını uğurlamak, onlara güle güle gidin diyerek el sallamak, Resulullah’ın (sas) huzurunda kendileri için de bir salât ve selam getirmelerini, Arafat’ta, Mina’da, Müzdelife’de, Safa ve Merve'de, Kâbe'nin yanı başında hayırla yâd edilmek, dualarına kendilerinin de katılmalarını istemek için hacılar gözyaşıyla, muhabbetle uğurlanırlar. Gökçebey’den de 14 vatandaşımız hacca gitmektedir. Yolları açık olsun, selametle gitsin saadetle gelsinler. Yunusumuzun dediği gibi; 'Bir mübarek sefer olsa da gitsek, Kâbe yollarında kumlara batsak'. Şu günlerde Kâbenin yolları bölük bölüktür. Gidenler sevinçli, kalanların yürekleri delik deliktir. Yıllardır namazımızda, niyazımızda yöneldiğimiz Kâbe’ye, Mekke’ye, Medine’ye, o iki eşsiz hazineye millet olarak sevdiğimiz sevdamız vardır. Mevlâ, bu sevdada bizleri daim eylesin. Gidenlerin yolu açık olsun, kalanlara da mevlâm tez elden oraları görmeyi nasip etsin.” dedi.

*

Gökçebey’den hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden, Hacı Osman Ala’nın eşi Seher Ala, Usluoğlu annesi Hanife Usluoğlu ve eşi Arife Usluoğlu ile birlikte 14 kişi var.

Bizde, Gökçebey’den 14 kişiye hayırlı yolculuklar diler, dönüşte görüşmek arzusu ve umuduyla.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 25.09.2014 11:17:59  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3187)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,348 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,410 | Ip Adresiniz: 3.141.202.54 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.