Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de, Gaziler Günü Gururla Kutlandı

Gökçebey’de, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törenlerde askerlerle birlikte aynı safta duran gaziler büyük bir gurur yaşadı.

Gaziler Günü kutlamaları çerçevesinde Gökçebey’de tören düzenlendi.

Hükümet Konağının önünde düzenlenen törene; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Garnizon Komutanı Vekili Astsb. Kd. Bçvş Çetin Aydemir, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanların yanı sıra askeri ve sivil erkan katıldı.

Gaziler Günü Anma Töreni Hükümet konağında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Daha sonra Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okundu.

 

Günün anlamını içeren konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Elvan Terzi yaptı.

Terzi yaptığı konuşmasında; Bayrağımız altında huzurlu mutlu ve özgürce yaşam elde edebilmek için, Gazilerimiz özgürlük adına, Kore’ye, Kıbrıs’a, Bosna’ya, Someli’ye, Afganistan’a ve Güneydoğuya giderek Demokrasi tarlalarını kanları ile suladılar. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik saldırılarda vücutlarını siper edip zaferler kazanarak geldiler.

Bizi bugünlerimize getiren yaşanan olayları hatırlatan savaşlara ait canlı tek kanıtımız, şuanda aramızda bulunan gazilerimizdir. Gazilerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi yaşayan tarihimizdir.

Geçmişinden ders almayan toplulukların yıkılmaya mahkûm olduğu, herkes tarafından kabul edildiğine göre; bizlerde yaşayan tarihten ders alıp, daha çok çalışmak ve güçlü olmak zorundayız. Ancak bu şekilde bize emanet edilen şehitlerimizin ve gazilerimizin, kanları pahasına elde ettiği topraklarda hür ve özgürce yaşayabiliriz.

Savaşlarını biçimi ve şekli ne olursa olsun büyük bir yıkım ve acı gözyaşı bıraktığı bir gerçektir. Bu nedenle tüm olumsuzluklara rağmen vücutlarını siper ederek savaşlara katılıp bizi bugünlerimize getiren gazilerimizi yılda bir kere hatırlamak değil, onlara her zaman kalbimizde yer verdiğimiz takdirde bir nebze dahi olsa minnet borcumuzu ödeyebiliriz.

Kanlarını bu vatan için akıtan başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. “dedi.

Daha sonra İlçe Jandarma Garnizon komutanlığında gazilerle birlikte toplu fotoğraf çekildi.

*

*

*

*

*

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 19.09.2014 18:38:45  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3416)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 787 | Toplam Ziyaretçi: 11,904,313 | Ip Adresiniz: 54.221.159.188 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.