Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Gökçebey’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Törene; Gökçebey Kaymakam Vekili Efecan ŞAHİN, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur ŞAHBAZ, Belediye Başkanı Vedat ÖZTÜRK, Daire amirleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanlarının yanı sıra ilçe halkı katıldı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Gökçebey Kaymakam Vekili Efecan ŞAHİN, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur ŞAHBAZ ve Belediye Başkanı Vedat ÖZTÜRK, ATATÜRK Anıtı'na çelenk koydu.

*

*

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini içeren konuşmayı J.Kd. Çvş. Mustafa Akpınar yaptı.

Akpınar konuşmasında;” 92 Yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği ulu önder, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Anadolu’da sağlanan, milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır.

Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.

Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır.

19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş savaşıyla istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuzun içersinde ilerleyen düşmanı vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenleri dize getirilmesi destanıdır.

Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. “dedi.

Yine günün anlam ve önemine yönelik ASKER KOŞMASI isimli şiiri Gökçebey Ortaokul öğrencisi Seyma KAPAN okumasıyla tören sona erdi.

*

*

*

*

NOT: 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü düzenlenen törene gelmeyen, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Belediye Meclis Üyeleri hakkında Gökçebey Kaymakam Vekili Efecan ŞAHİN tarafından savuna istendi.

Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı Lokman AYDIN’ın katılmayış dikkat çekti.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 30.08.2014 15:49:50  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3298)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 2,452 | Toplam Ziyaretçi: 11,948,572 | Ip Adresiniz: 3.141.244.201 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.