Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
78 İl Başkanından CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na destek

CHP’de 5-6 Eylül’de yapılması planlanan olağanüstü kurultay öncesi, Nevşehir’de 78 il başkanı bir araya geldi ve yaptığı ortak açıklamada,Genel başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye’yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruzdenildi.

Gülşehir Kapadokya Kartal Otel’inde yapılan CHP il Başkanları toplantısında da alınan karar İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı tarafından açıklandı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından bizzat çağrı yaparak, olağanüstü kurultayı toplamasını takdirle karşıladıklarını belirten ve Kurultaydan CHP’nin birlik, beraberlik ve halkın umudu olarak daha da güçlenerek çıkacağına inandıklarını açıklayan Salıcı, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz. Genel başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye’yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruz” dedi.

CHP’nin temel unsuru olan örgütlerin ve üyelerin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun demokratik, katılımcı bilgiyi ve liyakatı öne çıkaran, parti disiplinini sağlayan, örgütlerin taleplerine açık bir yönetim anlayışı ve işleyişini daha da güçlendireceğine inandıklarını ifade eden CHP İstanbul İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı İl Başkanları adına düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi;

İçinde bulunduğumuz tarihsel süreci de göz önüne alarak, ülkemizde yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı sonlandıracağına, ekonomik refahı, adaleti ve toplumsal bütünlüğümüzü sağlayacağına, partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız sayın genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Bizler CHP İl Başkanları olarak, yükselen özgürlük ve demokrasi taleplerinin yaşama geçirilmesi için partimizin, sosyal demokrat ideolojisine ve devrimci yapısına her zaman sahip çıkacak ve bu konudaki hassasiyetimizi kararlılıkla devam ettireceğiz.

Kurultayımızın partimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, yurdumuz, halkımız ve tüm insanlık adına insani ve ahlaki tüm değerlerin yaşama geçirilmesi mücadelesinde sayın genel başkanımıza başarılar diliyoruz

İl Başkanları adına açıklama yapan CHP İstanbul İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı,” demokrasiyi yeşertmek, barışı sağlamak, Türkiye’nin önünü açmak adına bir kurultay daha gerçekleştireceğiz. 7 saat süren bir toplantıdan sonra kararlar aldık. Bu kararları metne döktük. Toplantıya katılamayan bu metne imza koymayan Düzce, Yalova ve Isparta il başkanlarımızdır. Onun dışında tüm il başkanlarımız bu toplantıya katıldılar. Ya da vekalet vererek alınan kararın altında imzaları olduklarını beyan ettiler” dedi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 22.08.2014 00:36:32  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2293)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 191 | Toplam Ziyaretçi: 11,948,997 | Ip Adresiniz: 18.191.211.66 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.