Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gemici, Biz partimizin, teşkilatlarımızın emrindeyiz.

XX. XXI. Dönem Zonguldak Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı yapan Sayın Hasan Gemici, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına Zonguldak merkez başta olmak üzere ilçeler, beldeler ve köy’lerde devam ediyor.

04.Ağustos 2014 Pazartesi Devrek CHP ilçe örgütü ile birlikte merkez ve birkaç köy ziyareti gerçekleştirdikten sonra CHP Gökçebey ilçe örgütüne ziyaret etti.

Zonguldak Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı yapan Sayın Gemici’nin Gökçebey CHP İlçe örgütüne yaptığı ziyaretinde Songül Malkoç’ta katıldı.

Sayın Gemici ve ekibini Gökçebey CHP İlçe örgütünde; CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Eski Belediye Başkanı M.Zeki Kılınçarslan, CHP Gökçebey İlçe Başkanlığına Aday Av. Ümit Aydemir, Av.Cengiz Kuyumcu ve ilçe yönetimi karşıladı.

“ BAŞBAKANIMIZIN YETKİLİLERİ BUGÜN OBAMA’DAN DAHA FAZLADIR.”

XX., XXI. Dönem Zonguldak Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı yapan Sayın Hasan Gemici, CHP Gökçebey İlçe Teşkilatında bir konuşma yaptı.

Sayın Gemici yaptığı konuşmasında,” Biz CHP’li olduğumuzu onurla, gururla söylüyoruz. Bunu onurla gururla söylerken Türkiye’nin geldiği noktada bizim elimizi taşın altına koymamız gerekmiyor mu? İlla bir beklenti içerisinde olup olmaması hiç önemli değil. Siyasette beklenti içinde olunması kadar doğal bir şey yoktur. Ama burada kesin kırmızıçizgi insanların, kişilerin kişisel beklentileri toplumun ve partinin beklentilerinin, ülkenin beklentilerinin önüne geçmesin. Bunların önüne geçmeden sen istediğin beklentinin içerisinde olabilirsin. Bu seçimler öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu’nun Ankara da bizi onura etmesi ve bizlere görev vermesi gerçekten Türk siyasetinde önemli bir adımdır. Biz bu doğrultuda genel başkanımıza destek verdik. Bizler görev yapabileceğimiz yerleri saydık. Ben batı Karadeniz dedim. Bayram dolayısıyla burada olduğum için ben burada şimdilik görev yapıyorum. Böyle bir durumda eski siyasetçiler olarak bize düşen partiye ve ülkeye destek vermektir. Yapılması gereken şey yolunu bulmaktır.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekten Türkiye için tarihi önem taşır diye düşünüyorum. Türkiye siyasetinde Osmanlı döneminden bugüne kırılmalar var. Onlardan bir tanesi tazminat dönemi Türkiye de bir değişimin dönüşümün başlangıcıdır. Cumhuriyetin kurulması ikinci bir kırılmadır. Türkiye’yi modern bir devlet yapmıştır. Şuanda geldiğimiz noktada Türkiye’nin bütün kazanımlarının ters düz edilmesi söz konusudur. Baktığımız zaman başbakanımızın yetkileri bugün Obama’dan daha fazladır. Obama istediği valiyi atayamaz, istediği büyükelçiyi atayamaz, istediği kanunu hemen çıkartamaz, bütçeden bu harcamayı buraya değil şuraya yapalım diyemez, aylar sürer. Bütün bu söylediklerim bizim başbakanımızın bir talimatına bakar. O zaman niye cumhurbaşkanlığı istiyor. Amaç Atatürk'ün kurduğu 90 yıllık cumhuriyetin rövanşının alınmasıdır. Parlamenter demokratik rejimin temelden değiştirilmesidir. Onun için bu seçimler son derece önemlidir. Hem Sayın Kılıçdaroğlu hem de Sayın Devlet Bahçeli Sayın Ekmelettin İhsanoğlu ismi üzerinde uzlaşmış, çatı adayı olarak Türkiye’nin karşısına çıkartmış olmalarını son derece isabetli buluyorum. Sayın genel başkan Sayın İhsanoğlu ise ülkemizde cumhuriyet değerleri yanında olan, AKP den hoşnut olmayan büyük bir kitleyi iddia şahini yapmıştır. Siyaset hem bir uzlaşma sanatıdır, Hem de sonuç alma sanatıdır. Uzlaştık inşallah sonuç alacağız.

Bu seçimlerde hükümeti değil cumhurbaşkanı seçeceğiz. Devletin basına. Sürekli kavga eden, toplumu ayrıştıran, ötekileştiren değil, birleştiren uzlaştıran bir insan istiyoruz. Başka ülkelere ey ALMANYA, ey Fransa, ey AB, ey Esed, ey Maliki diye ayar veren değil, diplomatik nezaket ve ülke çıkarları doğrultusundan sağlıklı ilişkiler kuracak tecrübeli, SAYGIN bir insan istiyoruz. En büyük kabadayılık ‘beyefendilik’ tir. Beyefendi bir cumhurbaşkanımız olsun istiyoruz. Cumhuriyet kurulurken, Cumhuriyetin kuruluşunun heyecanı vardı. Kimseye nerelisin diye sorulmuyordu. Önemli olan T.C vatandaşı olmaktı. Şimdi biz sürekli ötekileştiriliyoruz, ayrıştırılıyoruz. Son dönemde kimyamız bozuldu, rejimimizin tasları yerinden oynatıldı.

Ben Sayın İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı olmasıyla ülkenin tekrar fabrika ayarlarına geri döneceğine inanıyorum. Yurttaşlarımızın neye evet neye hayır diyeceklerini bilmeleri gerekiyor. Türkiye bütünlüğüne, barışa, huzura evet demiş olacağız. Türkiye 13 yıldır dezenformasyon altında. İktidar kendilerini çok güçlü göstererek, oy vermeyecek insanlar üzerinde algı yönetmeye çalışıyor. Hiç te öyle bir şey yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan birinci turda seçilemeyecek ve ikinci turda ayakları suya erecek ama o moral bozukluğuyla hatalar yapacak.

Sayın Ekmelettin İhsanoğlu inşallah birinci turda olmasa da ikinci turda devlete baş, millete ana baba olarak görevine devam edecek. Biz partimizin, teşkilatlarımızın emrindeyiz. İl başkanımızın, ilçe başkanlarımızın emrindeyiz. Siyaset bir iddia işidir. Siyasetin içinde olan herkesin mutlaka bir beklentisi vardır. Bu son derece doğaldır, meşrudur, insanıdır. Kimseye senin beklentin var mı, yok mu sorulmaz. Ama ölçümüz sudur; kişisel beklentilerimiz ülkemizin, partimizin beklentilerinin önüne geçmeyecek. Partili arkadaşlarımız birbirimizi seveceğiz, sayacağız. Büyük, küçük bileceğiz. Dedikodularla birbirimizi harcamayacağız. Siz nerede bize görev verir, bize ihtiyaç duyarsanız orada bilgilerimizi paylaşarak partimiz, adayımız için çalışmaya, destek vermeye hazırız."dedi.

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 6.08.2014 02:50:07  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2694)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,851 | Toplam Ziyaretçi: 11,916,129 | Ip Adresiniz: 34.228.40.212 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.