Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
60 YILLIK FABRİKA YIKILIYOR

Çaycuma’da 60 yıl önce Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay tarafından 32 dönümlük araziye kurulan Yurtbay Tuğla Fabrikası daha modernize bir fabrika kurmak adına yıkılıyor.

Yerine daha modern makinelerle yeni bir fabrika yapılacağını ifade eden Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, “ 1950 yılında tuğla harmancılığı başlayıp daha sonra 1955 yılında tuğla fabrikamızı kurduk. Farikamız iki defa yangın geçirdi, iki defa fırtınada yıkıldı. Her şeye rağmen Türkiye’nin en gözde ve en modern tesislerinden bir tanesi oldu. Biliyorsunuz her şey insanlar gibi yaşlanıyor. Yaşlandıkça da verim azalıyor. Dolayısıyla kar etmez hale geliyor. Kaç senedir fabrika kar etmiyor. Bizim bütün yatırımlarımızın anası burasıdır. 70li ve 80li yıllarda çok güzel çalışmış ve güzel paralar kazanılmıştır. Buradan kazandığımız paralarla diğer fabrikalar yapılmıştır. Bu fabrika 15 yıldır para kazanmıyor. Para kazanmamasının sebebi ise teknoloji olarak geride kalmış olması. Artık bu şartlarda devam edemeyeceği kararı alarak, standart teknoloji satın alarak fabrika yeniden modernize ediliyor. Fabrikamızda 225 kişi yerine artık 50 kişi çalışacak. Daha verimli olacak ve daha kaliteli çalışacak. 2015 Mart ayında yeni fabrikamızı üretime başlatmayı planlıyoruz. İnşallah planlarımız tutar” diye konuştu.

Yurtbay son olarak, Eskişehir’e 34 bin metre kare alana yeni seramik fabrikasının kurulduğunu, inşaatının ise devam ettiğini söyledi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 14.07.2014 05:00:43  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3513)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 365 | Toplam Ziyaretçi: 11,946,485 | Ip Adresiniz: 3.137.192.3 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.